ICV: Iniciativa per un Curriculum Vitae

Iniciativa per un Curriculum Vitae d'ecoelquesiguiquemoli, per Snoopy! fa unes primàries bicefàliques i plurisexuals per a encapçalar un partit sense ideologia definida i que vota per la gent maca i els colegues de café a Gràcia en bici. I el més divertit és que sols hi ha una candidatura, tant si vols com si no vols, el que deixa la festa en un carnaval amb Visa prèvia i/o un altre comedieta de barri per la canalla. Totes les dades són les "oficials" de la pàgina del Parlament, sense tocar res. Obviem les vaguetats i només afegim unes cometes al reiterat 'activament', molt divertit en quelcom que té com a "activitat" principal no una adscripció política definida ans "el moviment associatiu juvenil a Catalunya i en l’àmbit europeu", que va des dels clubs de majorettes fins a les fans de Lady Gaga passant pels escoltes, l'acció catòlica i les JONS o els scouts, els esbarts i els castellers, per fer país. Després ve l'altre: una vida en bici per anar en lloc.

Dolors Camats:
Lloc i data de naixement: Barcelona, 1971. Formació i activitat professional: Té estudis en ciències polítiques. Trajectòria cívica i cultural: Ha participat 'activament' en el moviment associatiu juvenil a Catalunya i en l’àmbit europeu. Ha treballat en el tercer sector i en projectes de cooperació i solidaritat en diverses organitzacions. Va ser fundadora presidenta de l’associació Recursos d’Animació Intercultural (RAI). Va participar 'activament' al Bureau del Fòrum Europeu de la Joventut (1997-1999) i va ser presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (2000-2001).

Trajectòria política i institucional

Ha estat la portaveu del Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa del Parlament de Catalunya (2008-2012). Va ser ponent de la Llei d’educació i de la Llei del Consell de Cultura de les Arts, entre altres.

Diputada de la VII, la VIII i la IX legislatures (2003-2012).

Declaració d'activitats i càrrecs públics

Cap activitat professional, laboral o empresarial exercida i cap càrrec públic ocupat actualment, a banda de la seva activitat com a membre del Parlament.

Càrrecs parlamentaris

Comissió de Reglament (CR). Membre. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.
Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Membre. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.
Comissió de Cultura i Llengua (CCL). Membre. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.
Portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió de Cultura i Llengua. Portaveu. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.
Ponència conjunta: Proposició de llei de consultes populars no referendàries. Membre. Alta: 27.02.2013.
Ponència: Proposició de llei de transparència i accés a la informació pública. Membre. Alta: 08.02.2013.
Comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació (CAEUEC). Membre. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.
Portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió d'Acció Exterior i de la Unió Europea. Portaveu. Alta: 29.01.2013, BOPC, 19.

Joan Herrera i Torres (Barcelona 29 de gener de 1971) és un jurista i polític català.

Va néixer l'any 1971 a Barcelona. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, especialitzat en temes de dret urbanístic i dret del medi ambient, amb un postgrau a la Universitat Pompeu Fabra. Ha col·laborat en un despatx jurídic especialitzat en Medi Ambient i Territori.

Participa a Iniciativa per Catalunya Verds des del 1991 quan va començar a militar al barri del Besòs -amb 20 anys-, al districte de Sant Martí. Aquí va començar les seves responsabilitats sent Coordinador del grup de Joves de Sant Martí per passar després a ser Coordinador de la ciutat de Barcelona. Ha estat Coordinador Nacional de Joves amb Iniciativa des del 1996 fins el 2000. Sota la seva direcció l'organització juvenil es va definir com a ecosocialista, definició que posteriorment també assumiria com a pròpia l'organització política de referència de JIC, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). A més va ser candidat a les eleccions generals del 1996 així com a les municipals del 95 i a les autonòmiques del 99.

També va començar a participar en el moviment estudiantil, a l'AEP-ACE concretament, així com en el moviment pel 0,7 i en contra la primera guerra del Golf. Ha portat diferents campanyes dins d'ICV en matèries de cooperació, solidaritat i defensa. Va ser el representant d'ICV al Fòrum Social Mundial en les darreres edicions; ha participat al Fòrum Social de Barcelona i al Fòrum Social Europeu i ha impartit cursos i classes sobre globalització política i moviments socials. En el darrer Fòrum Social Mundial va participar en seminaris diversos per parlar de les relacions entre moviments socials i partits polítics. També va coordinar la campanya del "No a la guerra" del partit del 2002 i 2003.

A la 6a Assemblea Nacional, el novembre del 2000, va ser designat portaveu de la formació ecosocialista, i també responsable de Moviments Socials, fins al gener de 2004.

Al 2004 va encapçalar la llista d'ICV-EUiA al Parlament espanyol. Des de l'inici de la VIII Legislatura (març de 2004) és portaveu del grup parlamentari d'Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya en el Congrés dels Diputats. Ha estat portaveu d'IU-ICV en aquesta legislatura en les comissions de Medi Ambient, Energia, Ha estat ponent, entre altres, de la llei de Memòria Històrica.

A l'abril de 2007 va ser triat vicepresident d'ICV. Va encapçalar la candidatura d'ICV a les eleccions generals de març de 2008. Actualment és diputat i portaveu d'ICV al Congrés.

El gener de 2007 va ser escollit vice-president d'ICV. Des de la novena assemblea de ICV, celebrada a Sabadell el novembre de 2008, és Secretari General de la formació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set